1 Aralık 2010 Çarşamba

OLGUN BAŞAK BAŞINI ÖNE EĞER

Peygamberimiz, 'iki günü eşit olan zarardadır.'buyurarak bizleri gelşmeye dünden daha iyi olmak için çaba göstermeye yöneltmektedir.Kişisel gelişim kitaplarının klasık bir deyimi vardır: ' Değişmeyen tek şey değişimdir.' Bu Sözü kişisel gelişimciler, sıklıkla çeşitli şekillerde tekrar ederler.Hz.Mevlana, 'Dün dünde kaldı cancağzım, bu gün yeni şeyler söylemek lazım.' Diyerek aynı hakikate parmak basar.
Arıcılık bloglarımda paylaşımlarda bulunurken, fecebook'taki grubumuzdaki paylaşımlaımızla aslında öğrendiğimiz ve öğrenmeye çalıştığımız bilgileri ihtiyacı olanların nazarına sunarak onlarında bu bilgilere ulaşmasını, eksikliklerini gidermesini arzulamaktayız.Böylece hem kendi gelişmemizi sağlıyor hem de bereberimizde ihtiyaç sahiplerininde mesafe kat etmesine yardım ediyoruz.
Ben bilgi üreten bir arıcı değilim.Böyle kapasitemde iddiamda yok.Ama ulaştığım bilgileri bazen kendi yorumumla bazende doğrudan ihtiyaç sahipleri için sanal zeminlerde paylaşıma sunmamız gördüğümüz, şahit olduğumuz faydalar gereğidir..
Yoksa burnu bulut çizen,kibirden heykel kesilen sözüm ona uzman arıcılara bir şeyler öğretmeye,onlarla rekabet etmeye yeltenişimiz filan yoktur.Buna gerekte duymam.Kişiliğim,ahlaki anlayışım ve terbiyerm buna müsait değildir.Ama bildiğim bana ait olmayan bilgileri , insanlara ulaştırırım. Bunun hiç bir iddiası olamaz.Allah rızasından başka maksadıda olamaz. Bu durum en azından benim için geçerlidir.
Arıcılık çöplüğünde horozlanarak,göndermelerde bulunanlar aslında kişiliklerini, insani zafiyetlerini sergileyerek acınası duruma düştüklerini fark etmeliler.Kendinden başka herkesi lanetli görmek hayra alamet değildir.Ayrıca formlarda acemice yorumlar yapan arcıları, sürçü lisan edenleri tefe koymak,yurdumun tertemiz ve iyi yürekli insanlarının bilgisizliklerini mizaha tahvil etmek, olgun bir kişiliğin değil,aslında oturmamış zavallı bir karakterin yansımasıdır.Bizim kültürümüzde düşenin elinden tutulur, ihtiyaç sahibinin ihtiyacı giderilir.Halini arzedene yada sürçi lisan edne gülünmez, onunla dalaga geçilmez. Bunun aksini yapanlar bozuk kişilik örneği sergilerler.
Rabbim ıslah etsin.İnşallah tez elden kendlerini düzelterek sevgi, ve şefkatle, hoş görüyle etraflarına bakarlarda sevgi dolu paylaşımcı, yardımlaşmacı bir dünya tesisinde katkıda bulunurlar.

Hiç yorum yok: