5 Eylül 2011 Pazartesi

Bilim İnsanı Gözüyle Propolis

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyokimya ve Klinik Biyokimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Aysun Çetin iyilikgüzellik'in sorularını yanıtladı.


http://www.aricilikmalzemeleri.web.tr/

Propolisin faydaları nelerdir?




Anti-astmatik ( astım hastalıklarında) etki, anti romatizmal (Donadieu, 1979 etki, akciğer rahatsızlıklarında, melanoma ve tümör hücreleri tedavisinde, doku yenileyici, kapiller damarları güçlendirici, anti diabetik( şeker hastalığında), fitoinhibitor (Donadieu, 1979;Bianchi, 1991) etki gibi faydaları vardır. Propolisin herhangi bir yan etkisi yoktur ancak bazı kişilerde hafif alerjik reaksiyona neden olabilir. Japonya ve Çin gibi Uzakdoğu ülkelerinde propolisin bu yüzyılda keşfedilen " en mükemmel doğal ilaç" olduğu kabul edilmiştir.



Propolis ile ilgili araştırmalardan çıkan sonuç nedir?



Yapılan çalışmalarda düzenli ve sürekli olarak propolis alınması durumunda sindirim, solunum ve dolaşım sistemindeki hastalık etmenlerini (patojenleri) yok ettiği, internal toksinleri vücuttan attığı saptanmıştır. Özellikle Japonya'da yapılan klinik çalışmalarda 3 ay ile 1 yıl sürekli bir şekilde alınan propolisin, çeşitli internal kanser hücrelerinin devitalize ettiği saptanmıştır.



Sizin propolis ile ilgili çalışmalardan elde ettiğiniz sonuçlar neler?



Biz propolisin özellikle kanser tedavisindeki etkinliğini araştırıyoruz, bulgularımız gerçekten bizi çok heyecanlandırdı, çünkü çok başarılı ve ümit verici.

http://www.organikbal.com/

Hiç yorum yok: