24 Aralık 2010 Cuma

“BALDA ŞİFA OLSAYDI ARILAR KIRK BEŞ GÜNDE ÖLMEZDİ”

Bir arıcılık formunda tartışılan bu konu , şeytanın avukatlığını yapma adına mı açıldı yoksa safdil bir gayretkeşin işgüzarlığı mı tam emin olamadığımızdan, verilmesi gereken en mutedil cevapları orada da burada vererek konuyu cevapsız bırakmamaya çalıştık.
Konu başlığının isabetsizliğini ortaya koymak adına şöyle bir sözde söylenebilir:Tıpta şifa olsaydı, doktorlar ölmezdi.Öyle ise “hastahaneler, doktorlar, sağlık merkezleri, ameliyathaneler hepsi palavra.”Böyle bir yargı ile yola çıkıldığında bütür sonuçlara ulaşmak mümkün ama ne derece isabetli bir yaklaşım olurdu taktirlerinize sunuyorum.
Zonguldak arı yetiştiricileri Birliği Başkanı Selahaddin Bey’de “Dünyada hayat olsaydı!!! İnsanlar ölmezdi.” Diyerek nükteli bir cevapla hislerimize tercuman olmuş.
Tabiat büyük bir eczanedir. Eczacılık ilmi tabiattan beslenir. Bitkiler, çiçekler eczacılğın temel hammeddelerindendir.Arının hammaddesi de bunlar olduğuna göre neden bal da şifa olmasın ki?Bir kimyager içinde tabiat büyük bir kimyahanedir.Yalnız bir konuya dikkat etmekte fayda var, her bitki her yerde her zaman olmuyor. Her bitkinin kendine özel hasiyeti var.Ne zaman hangi bitkiden elde edilen balda ne tür şifa olduğunu tesbit etmek biz hobici arıcıların boyutlarını aşar.Biz tesbit edemiyoruz, bilmiyoruz, ifade edemiyoruz diye bitkinin kendi doğasında bulunan faydayı inkar etmek,doğrudan doğruya bilimi inkar etmektir.Gerçeği inkar etmektir.
Haddi zatında arıcılık literatüründe apiterapi teriminin bulunması meseleyi kökten hallediyor.Dünyanın bazı yerlerinde apiterapi merkezlerinin açıldığını konuyla ilgili kaynaklardan görüyoruz,okuyoruz.
Hele şu kudsi i fadenin üzerine söylenebilecek başka bir söz bilmiyorum.

"Rabbın sana emrettiği şekilde dağlarda ağaçlarda kendine yuva tut, sonrada rabbın sana gösterdiği yollardan git derle topla.
Bunda (BAL) insanlar için şifa vardır, bunda da inananlar için TEFEKKÜR vardır.”Bunlar benim için yeterli.Fazla söze ihtiyaç yok ama yeterli olmayanlar için devam etmekte fayda var..
“Geçmiş zaman insanları doğadan beslendiklerinden gıdanın sanayileşmediği dönemlerde şekeri ancak doğal tatlılardan alıyorlardı,bu gün baldaki şekere ihtiyacımız yok” türünden yaklaşımlar da baldaki şifayı inkar etmeye yetmez.Balda dün şifa varsa bugünde var yarında olacak.Kıyamete kadarda olacak.Arıyı yaratan Allah arının eliyle bize bal gibi bir şifa deposunu ikram ediyor.İnkar edilse de kabul edilse de bur gerçek değişmez.
Baldaki şifayı tesbit edip insanlığın hizmetine sunması gerekenler mataryalist felsefenin güdümünde fil dişi kulelerden bilim adına bireysel bağnazlık göstererek apiterapiyide fitoterapiyide inkar etselerde, alternatif tıp kendini son yıllarda iyice hissettirdi. Darısı Apiterapiye

Hiç yorum yok: