Polenin analizleri dünyanın ünlü laboratuvarlarında yapılmakta ve dünyaca tanınmış bir araştırma örgütü CNRS araştırma uzmanlarından Armond Ponds’un kitabında, polenin bütün vitaminleri taşıdığı açıklanmaktadır.
Polende tüm vitaminler ve diğer cevherlerin insan yaşamı için en ideal oranlarda bulunması başka üstün bir özelliktir. Başka pek çok besinde bulunabilen vitaminler az, üreme, gelişme, düşünme, güç verme ve uzun ömür sağlaması gibi en önemli görevleri yerine getirmeyi sağlayan ve seçkin, az besinlerde bulunan vitamin ve diğerleri kat kat fazladır.
A ve C vitaminleri az, B vitaminleri çok yüksek orandadır. B vitaminleri, bilindiği gibi “uzun ömür vitaminleri”dir. Dış etkenlere karşı hücreyi, bağışıklık sistemini uyararak korur, sürekli hücre yeniler, hemoglobini çoğaltarak hücreye bol oksijen gelmesini sağlar.
Polen araştırmanlarından bilim adamı Alain Callas’ın bir analizi şöyledir:
100 gram karışık çiçek polenin de 500-900 mg. B1 ve 2760 mg. B5 vitaminleri vardır. Yani, günde alınacak 1 gram polen, insana yeterli B vitaminlerini sağlıyor demektir.
Polenlerde ortalama olarak; %20-30 protein %45 serbest amino asitler, %25-30 doğal şekerler ve selüloz bulunmaktadır. Hiçbir bitkide bulunmayan süt şekeri Laktoz, polende bulunmaktadır. Sindirim fermentleri olan nişasta ve fosforu, büyümeyi sağlayan ve hızlandıran, hücre metabolizmasını uyaran yararlı hormonları, nükleik asitleri taşımaktadır. Tam 22 çeşit amino asit bulunan polene karşı bu çeşit, temel besinimiz olan sütte 17′dir.
Polendeki tüm vitaminler, A, B1, B2, B3, B4, B5 (bol miktarda) B6, B7, B8, B12, ,C, D, E, H, P, PP’dir.
Polende 22 çeşit amino asit, 27 çeşit madensel tuz, doğal hormon, enzim, coenzim, pigment, karbonitrat ve fermentler vardır.
Polendeki H vitaminin varlığı, Rus araştırıcı Deviatrin ve Joirich tarafından açıklanmıştır. Bu vitamin gelişmeyi kolaylaştırır. Deri ve göz iltihaplarını önler.
Polende rutin de vardır. Ayrıca karabuğday, sedef otu ve frenk üzümünde rutin tespit edilmişti. Rutin, kılcal damarları etkileyerek fazla kanamaya engel olur. Kalp kasının çalışmasını güçlendirir.
Chauvin ve Lenormand’ın araştırmalarıyla polenin antibiotikler içerdiği de gün ışığına çıkarılmıştır.
Grecean ve Enciu’nun bu konuda yaptığı çalışmalar sonunda polenin, Staphylocoscus, Salmonella, Ecoli ve Bacillus anthracis’e karşı etkili olduğu ve bunların üremelerini engellediği tespit edilmiştir.
Polende bulunan başlıca amino asitler; Cystine, Histidin, Trytoptan, Methionin, Phenylalanin, Thereonin, Arginin, İzoleucin, Leuoin, Lysin, Valin, Glutamin’dir. Polende bulunan başlıca asitler, Pantethenic, Linoleik, Ascorbik ve Arachidonik’di. Demir, bakır, kalsiyum, sodyum, magnezyum, silisyum ise polende varlığı tespit edilen elementlerden bazılarıdır. Polende bulunan iz elementler, alüminyum, nikel, titanyum ve çinkodur.
Uzun yaşam vitaminleri olan B’lere gelince:
1 Gram (dörtte bir çay kaşığı) polendeki 8 mg. B1 vitamini şu besinler sağlayabilir;
70 gr bira mayası, 3 kg karaciğer, 8 tam kepekli ekmek, 40 beyaz ekmek, 20 kg elma veya domates.
1 gr polendeki 5 mg. B2 vitaminini şu besinler sağlayabilir;
50 gr bira mayası, 15 kepekli ekmek, 74 beyaz ekmek, 6 kg portakal, 12 kg domates, 16 kg elma
1 gr polendeki 27 mg. B5 vitamini (Pantotenik asit) şu besinler bulundurur;
35 gr bira mayası, 13 kg sığır eti, 25 kg kabuklu buğday, 95 lt. süt Polen, bir protein deposu olduğu gibi aynı zamanda bir enerji kaynağıdır.
100 gram polen ortalama 270 kalori verir.
8 Ağustos 2011 Pazartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder