“Antibiyotiğe karşı direnç kazanarak bağışıklık sistemini zayıflatan zararlı bakteriler,bala karşı yamaktadırlar.Muhtevasında var olan bazı enzimler sayesinde bir çok zararlı bakteri yok eden bal,tifo ve dizanteri mikroplarını çok kısa sürede etkisiz hale getirmektedir.Bu konuda Tarım Dergisi’nde bir makale yayınlayan Ziraat Mühendisi sayın Neriman KARA,yetişkin bir insanın yılda beş kilo bal tüketmesi gerektiğini belirterek ,”Bize sunulan bu çok özel besin,fiziksel olarak sağlık, zindelik getirdiği gibi ruhen de mutluluk ve dinginlik veriyor.”diyor.Balın en önemli özelliğinin bakteri barındırmaması olduğunu söyleyen sayın Kara, “ antibiyotiklere karşı dirençli olduğu bilinen bazı bakterilerin, bala karşı koyamadığının ispatlandığı” bilgisini veriyor.Bal sayesinde tifo mikrobu 48 saatte,dizanteri mikrobu ise 10 saatte yok ediliyor.
Kansız kalmış kişiler,büyüme e gelişme çağındaki gençler ile her yaştan insanın beslenmesinde büyük önem taşıyan balda on iki değişik enzim yer almakta.Enzimler bütün biyokimyasal süreci organize ediyor.,hızlandırıyor ve hastalıkları iyileştiriyor.Balın içindeki magnezyum damarlarda kanın pıhtılaşmasını önlüyor,Stresin olumsuz etkilerinden koruyor.Potasyum, barsak adalelerinin faaliyetini artırıyor. İçerdiği polenler, bağışıklık sistemini kuvvetlendirirken ve besinler yoluyla zararlı maddelerin etkisinden koruyan maddelerin bağırsakta serbest bırakılmasını sağlıyor.Balda ayrıca vücudun az miktarda üretebildiği chocin maddesi bulunuyor.Chocin karaciğerin yağ metabolizmalarını ayarlayarak yağ bağlamsını engelliyor.”
Zencefille tüketilen bal, soğuk algınlığına bağlı mevsim hastalıklarının çok hafif atlatılmasını sağmaktadır.Bir bardak süte bir tatlı kaşığı bal, bir tatl kaşığı zencefil katarak oluşturacağınız bal şerbeti grip başta olmak üzere mevsimle hastalıkların hepsini çok dinç ve inde olarak atlatmanıza yardımcı olacaktır. Tecrübe ile sabittir.
23 Ocak 2011 Pazar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder