25 Ağustos 2011 Perşembe
Polen Tüketimi Nasıl Olmalı?
Polen tüketimi, daha önce de bahsedildiği üzere canlının gelişmesi ve büyümesi için günlük alınması gereken tüm gerekli maddeleri uygun denge içinde bulunduran yegâne doğal besindir. Bu bakımdan insan sağlığı ve beslenmesinde ve genel vücut direncinin korunmasında büyük öneme sahiptir. Polen tüketimi, sabahları aç karnına, kahvaltıdan en az yarım saat önce ya da akşam yemeğinden en az 4 saat sonra, tercihen yatmadan önce sade olarak veya ılık süt ve meyve suları içinde alınmalıdır.
Günlük alınması gereken doz duruma göre,
Yetişkinlerde 15-40 gr,
6-12 yaş grubu çocuklarda 10-15 gr,
3-5 yaş grubu çocuklarda ise 5-15 gr’dır.
Yaş aralığı 2-6 olan çocuklar için ise günlük tüketim 2 gr olarak tavsiye edilmektedir.
Bir yemek kaşığı kuru polen yaklaşık 10 gr’dır.
Yapılacak Kürün Dozu
Birinci hafta 15 gram polen, sabahları aç karnına alınmalıdır. İki ve üçüncü hafta, günde 30 gram sabah kahvaltısından 15 dakika önce yarısı ve akşam yemeğinden 15 dakika önce diğer yarısı alınmalı. Dördüncü haftada ise uygulama birinci haftada olduğu gibi tekrarlanmalıdır. Bu küre ilave olarak her sabah kahvaltısında bir dilim ekmeğe polenli bal sürülmeli ve bu yolla da 8 gram polen alınmalıdır.
http://www.organikbal.com/
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder